Principalele infracțiuni sunt prevăzute în Codul Penal, însă există si infracțiuni speciale prevăzute de alte legi. Infracțiunile sunt fapte antisociale de gravitate ridicată care sunt pedepsite cu inchisoare sau amendă penală. In cadrul dreptului penal, o persoană se poate regăsi ori în poziția de suspect/inculpat -cel care este bănuit ca a savarșit infracțiunea , sau parte vătămată – cel care a fost prejudiciat de infracțiune. În cazul în care partea vătămată va solicita despagubiri de la autorul infracțiunii, atunci va avea si calitatea de parte civilă.

Serviciile oferite  părtilor dintr-un dosar penal constă în:

Pentru suspect/inculpat:

  • Asistarea acestuia in dosarul penal, in faza de urmărire penală -la poliție/parchet și in faza de judecata – la instanța de judecată.  Aceste servicii sunt prestate atât persoanelor aflate in libertate cât si celor în stare de detenție.

Pentru partea vătămată/partea civila:

  • Asistență și /sau reprezentare juridică în vederea tragerii la răspunderea penală a celor care au savârșit infracțiuni precum si recuperarea prejudiciulul produs, inclusiv daunele morale suferite în urma infracțiunii.

 

Se oferă consultanță juridică, redactare de cereri, petiții, memorii, plângeri prealabile cuprinzând toate aspectele și momentele unui proces penal.