Anularea executarii silite

Prescripția dreptului de a executa silit un debitor, invocată ca excepție sau chiar pe cale de acțiune, poate fi folosită de către orice persoană executată silit pentru a se apăra împotriva unor executări silite ilegale! Aceasta, facuta corect duce la anularea executarii silite. Creditele prescrise puse în executare silită de către recuperatorii de creanțe, sunt

Depunerea actelor on-line la registrul comerțului

Oficiul Registrul comertului onlineDeţineţi o firmă şi trebuie să menționați în registrul comerțului o serie de acte supuse acestei obligații legale? Doriti sa deschideti o firma sau un PFA/întreprindere individuală – II/întreprindere familială – IF ?

Nimic mai simplu. Trebuie sa stiti ca nu este obligatoriu sa mai mergeti la ghiseul Oficiului Registrului Comertului pentru orice mentiune/modificare , infiintare sau radiere, toate acestea putandu-se realiza on-line.

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului  asigură pentru cetăţeni, mediul de afaceri şi administraţia publică  servicii online prin intermediul portalului https://portal.onrc.ro.
Pentru înregistrarea la registrul comerţului a unui profesionist, aveţi posibilitatea utilizării portalului de servicii online al ONRC, pentru accesarea căruia, trebuie să vă creaţi un cont de utilizator al portalului, ulterior având acces gratuit sau contra cost, in funcţie de tipul serviciului.

Astfel, pentru depunerea online a documentelor necesare înregistrării unui profesionist (persoană juridică sau persoană fizică autorizată – PFA/întreprindere individuală – II/întreprindere familială – IF) trebuie accesată secţiunea “Înregistrare în RC şi autorizare PJ”/“Înregistrare în RC – PFA/II/IF” pentru a fi completată cererea aferentă. În vederea menționării în registrul comerțului a actelor şi faptelor care nu presupun modificarea statutului/actului constitutiv al persoanei şi nici a înregistrărilor anterioare puteți depune cererea de depunere şi/sau menţionare acte – (un model AICI ), precum şi documentele necesare în susţinerea acesteia direct la oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunalul unde se află situat sediul social al firmei, la ghişeu sau prin poștă, dar aveţi şi posibilitatea de a depune aceste documente online, prin intermediul portalului de servicii al ONRC, https://portal.onrc.ro. Pentru accesarea acestei platforme electronice, trebuie să vă creaţi un cont de utilizator, ulterior având acces gratuit sau contra cost, funcţie de tipul serviciului.

Cum sa scapi de o amenda contraventionala.

Cum sa scapi de o amenda contraventionala.

M-am gandit sa incropesc un scurt ghid al contravenientului  pentru a ajuta „viitorii” contravenienti sa scape, intrun fel sau altul de o amenda primita. Nu va imaginati ca in acest ghid veti gasi astfel de informatii, incat de acum incolo sa incalcati legea de cate ori vreti, gandind ca veti scapa de sanctiuni. Nici vorba

Rolul Avocatului in societate.

Misiunea avocatului „Într-o societate intemeiata pe respect fata de justitie, avocatul îndeplineste un rol special. Îndatoririle avocatului nu se limiteaza doar la executarea fidela a unui mandat în cadrul legii. Avocatul trebuie sa vegheze la respectul Statului de drept si a intereselor celor ale caror drepturi si libertati le apara. Este îndatorirea avocatului nu numai