Aproape orice lege in țara noastră are la final un capitol dedicat Contravențiilor, asta deoarece prin contravenții se încearcă obligarea subiectilor de drept la aplicarea și respectarea legii respective. Contravențiile sunt fapte sancționate de lege, de gravitate mai redusă decât infractiunile, însă suficient de periculoase pentru a fi sancționate. Avem contravenții: rutiere , de muncă, de ordine si siguranță publică, de mediu etc. Aproape nu există persoană care, la un moment dat, să nu fi fost sancționat contravențional .

Având in vedere caracterul de sancțiune a contravenției, respectiv aplicarea unei norme legale punitive, evident că există și posibilitatea de a combate existența contravenției si aplicarea sancțiunii acesteia. Un aspect important, de reținut , este ca formularea si depunerea unei plângeri contravenționale suspendă aplicarea sancțiunii contravenționale.

Prin intermediul Cabinetului de Avocat vă ofer servicii complete privind contestarea si combaterea contravențiilor astfel:

  • formulare și depunere de plângeri contravenționale împotriva proceselor verbale de contravenție
  • asistență și reprezentarea clientului în fața instanței de judecată în vederea susținerii plângerii
  • obținere certificate de grefă în vederea suspendării aplicării contravenției (de exemplu: necesar pentru restituirea permisului de conducere)